Asociația pentru Educație Antreprenorială împreună cu Universitatea Ovidius din Constanța desfășoară în perioada aprilie-iunie 2021 un proiect derulat în cadrul programului Universitatea Antreprenorială, finanțat de către Romanian-American Foundation.

Proiectul IDEALUS – Innovation and Development through Entrepreneurial Activities for Learning University Students își propune realizarea unui parteneriat între studenți, psihologi și antreprenori, țintind două categorii de activități:

  • ·   implementarea unui Program Psihologic de consiliere și dezvoltare personală, pe direcția așa-numitelor SOFT SKILLS, adică a acelui set de abilități non-tehnice, non-cognitive, necesare oricărui antreprenor sau viitor angajat. Ele includ modul de comunicare, creativitatea, gândirea critică, încrederea în sine, colaborarea și lucrul în echipe multidisciplinare, asertivitatea, leadershipul și abilitățile de negociere.
  • implementarea unui Program de Educație Antreprenorială, care va include cursuri și sesiuni de mentorat, în care studenții vor învăța în mod practic traseul pe care îl au de parcurs de la o idee de afaceri, la un plan de afaceri și la implementarea propriu-zisă a ideii de business. Acest program de educație antreprenorială se va finaliza cu simularea de business sugestiv intitulata CUM SĂ VINZI UN PRODUS?

Proiectul IDEALUS propune practic o abordare holistică menită să sprijine educația antreprenorială și inițiativele studenților. Membrii grupului țintă vor avea posibilitatea să facă parte dintr-un program de auto-analiză, de descoperire a resurselor personale, de dezvoltare sau de consolidare a lor, pe măsură ce vor fi ghidați să dea viață inițiativelor, dorințelor și speranțelor lor profesionale, cu perseverență și curaj, cu implicare autentică în procesul de elaborare a planurilor de business.

Proiectul IDEALUS adreseaza o invitație beneficiarilor în sensul folosirii activităților propuse pentru a primi sprijin psihologic și profesional, pentru a beneficia de expertiza mentorilor, pentru a avea ocazia de a face schimburi de idei, experiențe și bune practici cu profesori, antreprenori, psihologi și alți parteneri.